Wie is ‘M’?

Bovenstaande misschien wat vreemde vraag spookt al een poosje door mijn hoofd en ik ben naarstig op zoek naar een antwoord in hoop wat rust te krijgen…

Ik heb momenteel een hoop aan en vooral in mijn hoofd. Mensen die mij volgen op Facebook weten dat ik op het punt van verhuizen sta, wat best een hoop drukte en stress met zich meebrengt. En zo nu en dan zeurt er tussen al die regeldingen door, een nieuw te schrijven verhaal aan mijn hoofd en met name een nieuw personage.
Tot nu toe duwde ik haar telkens als ze opplopte weg, want ik had geen tijd voor haar. Ik moest dingen regelen. Dozen inpakken, meubels verkopen, huis poetsen en opruimen voor bezichtigingen enzovoorts. Niet nadenken over personages, plots en verhaallijnen. En daarbij had ik me stellig voorgenomen om pas eind januari, gesetteld in ons nieuwe huis in mijn eigen schrijfkamertje (jeee!), me weer te storten op een nieuw verhaal. Weg met dat personage dus!

Dat was de theorie.
In de praktijk achtervolgde de hoofdpersoon van mijn nieuwe verhaal me en liet ze me op de meest ongepaste momenten (vooral ’s nachts wanneer ik wilde slapen) steeds weer scenes zien uit haar verhaal. En steeds vaker dacht ik: dit moet ik opschrijven, anders ga ik het vergeten… En bij het ontwaken wás ik het dan ook vergeten, maar ze bleef, taai als ze blijkbaar is, hardnekkig terugkomen.
Bij het schrijven van mijn eerdere boeken heb ik al geleerd dat inspiratie zich ontzettend goed verstopt als je er naarstig naar op zoek bent, maar nu dus ook dat het zich schaamteloos aan je opdringt wanneer je er geen tijd voor hebt. Inspiratie laat zich niet sturen, het komt wanneer het dat zelf wil…
En zo zat ik afgelopen nacht dus toch achter mijn laptop, om de verhaallijn van wat hopelijk mijn nieuwe boek wordt, globaal vast te leggen.
Dat gaf meteen rust. Letterlijk alsof ik een ei gelegd had. Alsof eindelijk de druk van die snelkookpan was en ik me weer kon richten op andere zaken.

Maar nu komt het. Die hoofdpersoon viel me toch ook vandaag weer lastig. Ondanks dat ik van het verhaal nog geen letter op papier heb, weet ik wie ze is. Ik zie haar voor me: de kleur van haar ogen, haar kapsel, haar lichaamsbouw, hoe ze loopt. Ik weet wat ze graag eet, welke kledingstijl ze het liefst draagt, wat haar favoriete muziek is, waar ze een hekel aan heeft… Hell, als ik nog even doorga weet ik zelfs haar pincode!
Maar er is iets wat me enorm blijft frustreren: IK WEET NIET HOE ZE HEET!!!
Het enige wat ik weet is dat haar naam met een ‘M’ begint (hangt ook samen met de bedachte titel van het verhaal) en dat het geen tuttige naam à la Madelief of zo moet zijn… (hopelijk heb ik geen volgers die Madelief heten, anders op voorhand een welgemeende sorry!).

Dus mocht je een idee hebben, laat me dan weten hoe jij denkt dat ‘M’ verder heet. Hopelijk zit de gouden ‘M’ ertussen, dan kan ik me daarna eindelijk weer op die verhuisdozen gaan storten ?.

 

 

9 gedachtes op “Wie is ‘M’?”

  1. Avatar

    Er zijn heel veel mogelijkheden met een ‘M’. Aangezien het geen Madelief is,ga ik er vanuit dat het wel een vrouw is. Dus uhm misschien Myra of Minou of Merel?
    Succes in ieder geval met je hoofdpersonage in toom houden en als verhuisperikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *