Charlies Ragdolldingen – prangende vragen

Deze week niet echt een blog over mijn avonturen, maar gewoon eens wat prangende vragen. Ik ben inmiddels vier maanden oud, heb al een hoop geleerd (zoals het woord ‘prangend’ bijvoorbeeld, haha), maar er zijn nog wat dingen die ik niet helemaal goed begrijp aan jullie mensenwezens. Dus mochten jullie wat antwoorden voor me hebben, dan hoor ik het graag!

Om te beginnen: wat hebben jullie toch met al die bijnamen? Al vanaf dag één vraag ik het me af. Waarom geven jullie mensen ons kattenbeesten een naam als jullie vervolgens dag in dag uit er steeds weer iets anders van maken? Ik heb nu in de afgelopen weken al heel wat voorbij horen komen. Snoezepoes, sloopkogel, poezel, monstertje, pluizebeest, doerak en zo kan ik nog wel even doorgaan… Ik bedoel, als jullie onze namen toch niet gaan gebruiken, geef ons er dan ook geen. En ga al helemaal niet mopperen als we onverhoopt eens een keertje niet luisteren wanneer jullie die echte naam ineens wél besluiten te gebruiken.

Dan, vraag twee: wat is dat met die kattenmandjes die jullie voor ons kopen zodat wij ze vervolgens nooit gaan gebruiken? Een krabpaal is oké, een lekker plekje op de bank is oké, maar als je het goed en wel bekijkt is jullie hele huis een grote kattenmand voor ons. Wij gaan gewoon liggen waar we willen. Tegen een hond kun je zeggen: ‘hup, in je mand, Bello.’ En dan weet Bello dat hij Bello heet en dan zal hij, hup, nog gehoorzamen ook. Maar wij katten? Haha. Ik verwijs even terug naar vraag één. Jullie eigen schuld dat we niet luisteren.

 

 

 

 

 

Daarbij, weten jullie nu nog steeds niet dat wij net zo lief, of eigenlijk liever nog, een GRATIS kartonnen doos hebben om in te liggen in plaats van zo’n DUUR kattenmandje? Dus, voor nu en altijd, een mand is prima voor de hond die luistert, een kartonnen doos (én de rest van het huis natuurlijk) is prima voor ons! En van het geld dat je bespaart op die mandjes, kun je een heleboel lekkere kattenbrokjes kopen. Win-win lijkt me zo.

En tot slot, dat ding wat jullie voor ons op tafel uitspreiden met al die letters en dat leuke ritselende geluid. Waarom gaan jullie zuchten als we daarop gaan liggen? Leg het dan ook niet voor ons neer. Een beetje zichzelf respecterende kat is dol op letters en leest graag  met jullie mee.

En over lezen gesproken, deze week leest het vrouwtje een ijskoud boek. Brrrrr. Ik blijf maar lekker warm op schoot liggen…

Harige groetjes,

Charles Hunter van Nevflac

(dus niet snoezepoes, sloopkogel, poezel, monstertje, pluizebeest of doerak, maar Charlie 😉)

8 gedachtes op “Charlies Ragdolldingen – prangende vragen”

 1. Avatar

  Beste Charlie, vriend
  Ik ben het niet helemaal met je eens, Ik heet Flint en ze noemen me Flint, nog nooit gehoord dat ik een bijnaam kreeg, Mijn zusje Bindi heeft minder geluk die noemen ze soms Messi maar alleen als ze met de bal door te kamer begint te rennen, maar ja vrouwen he die doen wel meer eens iets dat hun een bijnaam doet verdienen 🙂
  En dan die mandjes die staan hier ook door heel het huis, je struikelt op iedere hoek wel ergens over zon ding, persoonlijk lig ik graag op de bureaustoel van het vrouwtje, lekker verstopt onder haar bureau. Bindi is dol op de die mandjes ……….. soms liggen we samen in 1 ervan gewoon lekker om dwars te doen 😉 Het leukste plekje is op de hocker lekker warm voor de haard en dan spelen met de voeten van het vrouwtje die weer eens met der neus in een spannend boek zit en haar voeten zo nodig op MIJN troon kwijt moet. Ze leest op een klein vierkantje dus ik heb geen ervaring met papier op tafel, maar in dat kleine ding in der hand kan je wel leuk je tanden zetten en bij gebrek aan dat papier is het dan wel weer erg leuk om de stukjes van de legpuzzel op de tafel wat te verplaatsen.
  Mensen ………… zolang ze maar aaien mogen ze blijven 😉
  hou vol Lieve Charlie
  groetjes van Flint en Bindi
  PS foto toevoegen lukt niet dus je doet het maar zonder 🙂

  1. Angelique Haak
   Angelique Haak

   Haha, geweldig zijn jullie, Flint en Bindi! (Charlie slaapt, dus ik geef maar even antwoord 🙄). Het klinkt alsof jullie het best wel heel gezellig hebben bij dat vrouwtje van jullie! Leuk om ook eens over jullie te lezen! 😄❤

 2. Avatar

  Ha, ha, ha, volgens mij Charlie heb je de vragen eigenlijk zelf al beantwoord… ik denk dat je in 4 maanden tijd de mensenwereld heel goed bestudeerd hebt en weet dat wij eigenlijk maar een raar “soort” zijn. Dus ik denk dat de taak nu aan jou is om je baasjes de kattenwereld bij te brengen in plaats van andersom. Heel veel succes en ondertussen geniet ik mee van je avonturen.

 3. Avatar

  Hoe leuk Charlie die berichtjes elke zondag. Ik kijk er telkens naar uit.
  En wat ben je al flink gegroeid. Ik lees dat je het daar ferm naar je zin hebt. Geniet er maar van en ga maar lekker veel op schoot van je baasjes liggen, die vinden het ook vast heel gezellig.
  Nog een fijne week gewenst en tot volgende week.
  😻😻😻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *