OVER MIJ

 

Leuk dat je wat meer over mij wil weten ;-). Laat ik bij het begin beginnen…

In 1978 werd ik geboren in een oud herenhuis in de Rotterdamse wijk ‘Kralingen’, waar ik de eerste helft van mijn jeugd doorbracht. Aan dat huis, waar alles kraakte en het ijzig kon tochten in de winter, heb ik fijne herinneringen. Herinneringen aan mijn oma die in het huis onder ons woonde, aan het Marokkaanse buurmeisje waar ik hele dagen mee op straat speelde tot de lantaarnpalen aangingen, aan mijn zolderkamertje met het puntdak, waar ik me graag afzonderde van de buitenwereld… 

 

Als kind al leefde ik veel aan de ‘binnenkant’. Hoewel ik graag in contact was met anderen, was er ook altijd een gedeelte van mij wat de behoefte had om alleen te zijn. Om me af te sluiten van alles en iedereen door te lezen, muziek te luisteren, te schrijven of te dagdromen. Je zou dus kunnen zeggen dat in dat oude huis, ook mijn passie om te lezen en te schrijven geboren is.

Mijn middelbare schooltijd bracht ik door op een grote scholengemeenschap in Rotterdam. De eerste jaren worstelde ik met de verplichte exacte vakken, waar ik werkelijk niets van begreep en een bloedhekel aan had. Pas toen ik in het vierde jaar van het vwo bleef zitten en overstapte naar de havo, begon ik school zowaar leuk te vinden. Wellicht had dat iets te maken met het ‘pretpakket’ waar ik mee achterbleef. Nederlands, Engels, Duits, Frans, Russisch, geschiedenis en tekenen met kunstgeschiedenis… Woordjes stampen, boeken lezen en tekenen gingen me beter af en ik hield weer tijd over voor dingen die écht belangrijk waren. De liefde bijvoorbeeld. In dat jaar werd ik verliefd op de jongen die tot op de dag van vandaag nog steeds mijn man is. Ahhhhh, de romantiek….

Na het behalen van mijn diploma, had ik geen idee wat ik wilde. Het moest iets creatiefs zijn en iets met veel vrijheid… Mijn eigen tijd indelen, in elk geval geen negen tot vijf baan. Ik volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste/nagelstyliste en begon voor mezelf. Maar helaas, een hardnekkige allergie gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat ik hiermee al snel moest stoppen. Het werd uiteindelijk toch die negen tot vijf baan, als administratief medewerkster. Werk waarbij ik veel leerde, leuke mensen ontmoette, maar waarbij ik ook voelde dat de creativiteit weggestopt zat en ik mijn ei niet kwijt kon.

Ik trouwde en verhuisde met mijn man naar Spijkenisse. Tijdens de vele metroritten naar mijn baan in het Groothandelsgebouw, verslond ik het ene boek na het andere. De drang om zelf te schrijven kwam opnieuw terug. In 2006 was mijn eerste manuscript een feit en ik stuurde het dapper op naar een grote uitgever. Groot was de teleurstelling toen maanden later de gevreesde ‘rejectionletter’ op de deurmat landde.

Twee kinderen werden geboren en mijn passie (en fut) om te schrijven maakte plaats voor moederliefde en chronisch slaaptekort. Pas jaren later, toen ik weer over mijn wallen heen kon kijken en een oproepje voor een schrijfwedstrijd zag in de plaatselijke krant, werd de passie voor schrijven opnieuw aangewakkerd. De opdracht ‘Schrijf een spannend verhaal’ liet me niet meer los. Ik won de wedstrijd, mijn verhaal werd gepubliceerd in de krant en nu wist ik het zeker: Die thriller moest er komen!!!

In 2016 schreef ik ‘Een nieuw begin’, waarin ik mijn liefde voor spanning én Kralingen met elkaar combineerde en ik stuurde het op. Deze keer geen rejectionletter, maar een positief bericht van uitgeverij de Crime Compagnie. Ze waren enthousiast en wilden het boek graag uitgeven! 

September 2017 verscheen het. Sinds die tijd mag ik mezelf officieel auteur noemen en heb ik na al die jaren eindelijk het gevoel dat ik doe wat ik moet doen. Dat ik precies op de juiste plek ben in dat kamertje waar ik mezelf soms afzonder en waar passie en creativiteit kunnen stromen.

“BELIEVE IN YOUR DREAMS. THEY ARE GIVEN TO YOU FOR A REASON.”